Троичник бр18/19, август2007

» » » Троичник бр18/19, август2007.pdf (6,1 MB)

ВОВЕДНИК // 2

св. Ефрем Сириски, СЛОВО ЗА ПОКАЈАНИЕТО // 4

Митрополит Јеротеј (Влахос), РАЗЛИКАТА МЕЃУ ПРАВОСЛАВНАТА ДУХОВНОСТ И ДРУГИТЕ ТРАДИЦИИ // 7

протереј Георгиј Флорофскиј, ДОЛИНА НА СМРТНАТА СЕНКА // 11

архимандрит Рафаил (Карелин), ДЕМОНИТЕ И ЧОВЕКОВАТА ГОРДОСТ // 16

протојереј Јован Маендорф, ЧОВЕКОТ// 21

СТАРЕЦ ФИЛОТЕЈ // 24

ЧУДО НА СВЕТА ГОРА // 29

дипл. теолог Жаклина Ѓеоргиева, ПОСТОТ КАКО ДУХОВНО РАСТЕЊЕ ВО ВЕРАТА// 31

МПЦ – ЈУБИЛЕЈ – 4О ГОДИНИ – АВТОКЕФАЛНОСТ//36

старец Паисиј Светогорец, ПОУКИ // 41

Митрополит Мински и Слуцки Филарет, ЕСХАТОЛОШКОТО УЧЕЊЕ НА ЦРКВАТА// 44

ПРАВОСЛАВИЕТО ВО ЈАПОНИЈА// 49

ТРОИЧНИКсписание за православна вера култура, уметност, образование и воспитание, година V, број 18/19, излегува четири пати годишно.

Издавач: Брегалничка Епархија на Македонската Православна Црква, Штип.

Главен и одговорен уредник: Митрополит Брегалнички г. Иларион

Уредувачки одбор: јеромонах игумен Дамаскин, протоереј Николче Ѓоргев, свешт. Климент Мишањ, свешт. Влатко Мирасчиев, дипл. теолог Жаклина Трајчев, дипл. теолог Жаклина Ѓоргиева.

лектура и дизајн: ѓакон Тони Петрушевски

печати: Европа92, Кочани

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s