Отворен е светскиот општествен форум «Дијалог на цивилизациите» на островот Родос

РОДОС, 10 окт. РИА Новости. Светскиот општествен форум «Дијалог на цивилизациите» на островот Родос, чија петта сесија беше отворена во среда/вчера на островот Родос во Грција, ја отфрла теоријата за судир на цивилизациите и има намера да се бори за развој на многуполарен свет – тврдат неговите сопредседатели Владимир Јакунин и Џагиш Капур.

«Мисијата на форумот се состои во претставување на слика на дијалог меѓу цивилизациите наместо слика на хаос и конфронтација на цивилизациите», — рече сопредседателот на форумот Владимир Јакунин на свечената церемонија на отворањето на јубилејната сесија во средневековниот рицарски замок во стариот ценар на градот Родос…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s