Законски проект за ограничување на рекламирањето на окултистите

Портал-Credo.Ru Законски проект, изаботен од група пратеници во руската Дума, е насочен кон на ограничување на рекламирањето и распространувањето на информациите за исцелителство и услугите со окултно-магиска содржина.

Ако биде прифатен законот, своја реклама официајлно ќе можат да поставуваат само исцелители што имаат сертификати за право на вршење на таква дејност во регионалните здравствени установишто пак, е предвидено со нормите на актуелното законодавство. Сепак, нивната дејност ќе биде строго ограничена во рамките на субјектот на федерацијата, каде што исцелителот ги добил документите што го потврдуваат неговото право да укажуваат услуги на населението.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s