Неродените зборуваат погласно од живите

Разговараме со еден пријател за животот, бракот, семејството, децата… При тоа, длабоко загрижен за социјално-економските услови на нашето општество и евентуалните последици врз евентуалното семејство, за детето што би се родило тој вели: „Створи го, а не си му обезбедил куќа, кола, доволно пари – ќе ти рече: Што си ме створил…? – Не го створи, па ќе ти рече: Што не си ме створил, јас ќе си направам и куќа и пари…?”

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s