Божикни поклади

Рускиот подвижник Тихон советуваше:

„Чедо мое, мораш со солзи да му ги измиеш нозете на Исуса и тој ќе ти возврати така што ќе те измие од твоите гревови.”

од Атонскиот Старечник

Кога ветрот дува тивко, секој морепловец може високо да мисли за себе и да се фали. Но, само кога одеднаш ќе се сменат ветриштата, се покажува вештината на искусните кормилари.

преподобен Антониј Велики

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s