ЕПП

Неодамна ја слушнав најглупата реклама до сега. На телефонски повик, некој – за да каже дека има мобилен со плеер – одговара: „Извини, ќе ти се јавам подоцна, сега ми треба телефонот за слушање музика.”

Опасна работа ти е мултифункционалноста. Како тргнал маркетингот, не е далеку денот кога ќе видиме реклама за најновиот тип четка за чевли, во стилот: „Те молам, додај ми ја четката за чевли.” „ – Извини, моментално ми треба за миење заби.”

Одличен сајт за онтологијата на рекламата, наречен: Похищение образа.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s