Пизма

clipped from www.makfax.com.mk
Светиот синод на Грчката православна црква (ГПЦ) го одби барањето на МПЦ да присуствува на погребот со образложение дека е „канонски непризната црква”. Ваквото објаснување е содржано во пораката на главниот секретар на Светиот синод на Грчката црква.
blog it
clipped from www.patriarchia.ru

На похоронах ожидается делегация из Ватикана и от Армянской Апостольской Церкви, а также представители Англиканской Церкви и греческих мусульман.

blog it

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s