Домашна работа

…зададена од iacovibus: Десно: Речници, лево: „Свјатител Григориј Богослов – Собрание творениј”. Од неговата ризница ќе нацрпиме. Отворам на 123-та страница, бројам пет реченици, па вели:

„…Ако тоа го ветува животот, во кој има толку многу таги: тоа значи дека и смртта не избавува од беди. Од двете страни бездна; што ќе правиме? Не е најдобро ли – да ги свртиме погледите кон Тебе едниот и кон твоето милосрдие?”

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s