Се упокои во Господа Високопреосвештениот Митрополит Лавр, Поглавар на Руската Задгранична Црква

Џорданвил, 16 март 2008 г. Во денот на Победата на Православието, премина при Господа Првојерархот на Руската Задгранична Црква, Високопреосвештениот Лавр, Митрополит Источно-Американски и Њујоркшки.

5969d.jpgВечная память рабу Божию Высокопреосвященнейшему Митрополиту Лавру!

На 17 мај 2007 г. во Храмот на Христос Спасителот, во Москва, тој и Патријархот Московски и на цела Русија Алексиј го потпишаа Актот за канонско општење – документ, со кој се стави крај на поделбата на Руската Црква.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s