Троичник 21

Велигденското издание на списанието на Брегалничката Епархија на МПЦ:
Download: Троичник21.pdf (6MB)

Протоереј Димитриј Дудко – Воскресение на духовно мртвите, Митрополит Брегалнички г. Иларион – Слово против самоубиството, Архимандрит Василиј (Гондикакис) – Борбата на верниот во литургискиот простор на Православната Црква, епископ Диоклиски Калистос (Вер) – Како да ја читаме Библијата, Јеромонах Нестор (Кумиш) – За светлиот спомен на Протоереј Николај Гурјанов (1910-2002), Духовни поуки од оптинските старци, Православно воспитување на децата, архимандрит Јустин (Поповиќ) – Тајната на Воскресението на Спасителот и Тајната на Спасението, Jеромонах Серафим (Роуз) – Зa реинкарнацијата, м-р Милан Ѓорѓевиќ – Животот во Црквата и животот во светот, Бојан Викентиќ – Односот помеѓу државата и Црквата во Византија, Старец Зосима, Архимандрит Захарија – Божји човек

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s