Излезе успенскиот број Троичник

Архимандрит Рафаил (Карелин) Кога љубовта умира…, Свети Јован Шангајски – Бдејте!, Архиепископ Натанаил (Л’вов) – Што е среќата?, Јеромонах Серафим (Роуз) – Зa обликувањето на душата, Митрополит Брегалнички Г. ИларионБеседа против абортусот, Протојереј Сергиј Филимонов – Православниот поглед на онкологијата, Архимандрит Серафим (Тјапочкин), Почитување на светите мошти, Монахиња Магдалена – Молитвата и обликувањето на детскиот карактер, Протоjереј Артемиј Владимиров – Воспитување на децата, Монах Теогност (Пушков) – Детето во светот на видеоигрите, В. Невјарович – Влијанието на телевизијата врз душата и физичкото здравје

Троичник22.PDF (10 MB) може да го преземете од box-от на овој блог. Бесплатен примерок од списанието побарајте во црквите на Брегалничката Епархија на МПЦ.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s