Еден брат му рече на старецот…

„Не гледам борба во моето срце.” Старецот му одговори: „Ти си како градба отворена од сите страни и кој сака минува низ тебе, а ти не си свесен за тоа. Ако имаш врата, треба да ја затвориш и да не им дозволуваш на злите мисли да влезат; тогаш ќе ги видиш како стојат однадвор, трескаат на вратата и те напаѓаат.” (Word from the Desert)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s