Икони на Еволуцијата (филм)

Дали учениците ја учат целата вистина за Дарвиновата теорија на еволуцијата? Според сè поголeм број научници, изненадувачкиот одговор е: не. Тие тврдат дека многу од најпознатите „Икони на Еволуцијата” вклучително и Дарвиновото Дрво на животот,” птиците зеба од островите Галапагос и ембрионите кои изгледаат многу слични се засновани на застарени истражувања и разводнета логика. Тие велат дека студентите се оштетени со неможноста да се претстават и двете страни на настанатата научна дебата врз теоријата на Дарвин.

Проучете го тој интересен нов конфлик во училницатат во однос на еволуцијата  конфликт заснован на науката, а не на религија. Запознајте се со противречностите кои опфатиле еден град, кога учителот всушност се обидува да им каже на учениците, дека некои научници не се согласни со Дарвин.

Од островите Галапагос до Кина, документарниот филм „Икони на Еволуцијата” ќе ве поведе на динамично, одлично патување во еден од најконтроверзните проблеми на денешната јавна арена.

Coldwater Media, 2004. Траење: околу 51 минута. Синхронизација: српски.

Vodpod videos no longer available.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s