На последнитe денoви од неговиот живот…

…го сретнавме благодатниот старец Симеон (на Света Гора), кој беше под послушание на отец Сава, пред добро-познатото упокоение на старецот. Отец Симеон ни кажа многу нешта за овој добродетелен и разсудлив човек и исто така, нè посоветува: „Стравувајте од грешењето, а не од ѓаволот, зашто тој нема моќ.”

Од Атонскиот Старечник // Word from the Desert

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s