Рускиот Патријарх Кирил е востоличен

Во недела, 1 февруари 2009 г., во храмот „Христос Спасител” во Москва беше востоличен шеснаесеттиот Патријарх Московски на цела Русија Кирил. Тој беше избран за Претстоител на 27 јануари, на Поместниот Собор на Руската Православна Црква. A, на 2 февруари, точно во 11 часот, сите камбани на Македонската Православна Црква, биеја шеснаесет пати во чест на интронизацијата на новиот руски патријарх Кирил. (видео)

Vodpod videos no longer available.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s