Авва Памво го прашал авва Антониј…

…„Што мора да правам за да се спасам?” Старецот му рекол: „Не надевај се на својата праведност, не жали за она што поминало и зауздувај ги јазикот и стомакот.” // Древен Патерик

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s