Еден брат го праша авва Јосиф, велејќи…

…„Што треба да правам, оти немам сила да го поднесувам злото, ниту пак да работам заради милосрдие?” Старецот му рече: „Ако не можеш да правиш ништо од тоа, барем чувај ја твојата совест од зло во однос на ближниот и ќе бидеш спасен.” (Word from the Desert)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s