Тоа сум јас – Апокалипсисот

Во глувиот ѕид од нашите амбиции, 2000 години чука христијанската Апокалиптика – пресвртот на претставите за причините и последиците.

Наслов: Тоа сум јас – Апокалипсисот (Это я, Апокалипсис)
Жанр: документарен филм.
Производство: АНО Култури, кинообъединение “МАСТЕР”
Година: 2002, Русија.
Автор на сценариото и режисер: Никита Воронов
Траење: 24 мин.

Филмот е снимен со државна финансиска поддршка од Службата за кинематографија на Министерството за култура на Руската Федерација.
Сребрен медал и Диплома од II степен за најдобар краткометражен филм.

Со мајсторско користење на инсерти од познати филмови режисерот Никита Воронов ја слика контрастната слика на крајот на времето. Како одлична творба за смислата на Апокалипсисот, филмот го обработив со македонска титла. Освен овде, може да го гледате и на Google video.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s