Отклучување на Тајната на Животот / Unlocking the Mystery of Life

Дали животот на Земјата е продукт на сосема ненасочени процеси како: времето, случајноста и природнот избор? Или можеби, постоењето и разновидноста на живите организми имаат интелигентна причина? Отклучување на Тајната на Животот / Unlocking the Mystery of Life (2003) ги проучува тие вечни прашања и предложува убедливи докази во полза на идејата, која може да ја револуционизира научната мисла – теоријата за разумната замисла (the theory of intelligent design). Филмот ви го предложувам обработен со македонска титла:  Google video

Directors: Wayne P. Allen, Timothy Eaton Writers: Wayne P. Allen (writer) Steve Meyer (writer)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s