Еден од отците отишол во градот…

…за да ја продаде неговата ракотворба и видел гол просјак; поттикнат од сострадание, му ја дал својата облека. Сиромашниот отишол и ја продал. Кога слушнал што направил тој, старецот бил многу вознемирен и се покајал што му ја дал облеката. Ноќта Христос му се јавил во сон на старецот; бил облечен во облеката и му рекол на старецот: „Не жали, зашто гледаш дека сè уште го носам  она што ми го даде.” (Wоrd from the Desert)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s