Еден атонски старец рече…

…за некој да добие помош, прво треба примателот – своето уво да го вклучи, за да прими сигнал од некој друг. Кога срцето не е восприемчиво, човек мора да бара од Бога прво да го вклучи, па така Неговиот божествен збор ќе може да биде примен. // Од Атонскиот старечник

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s