Ова беше кажано за авва Даниил…

…Kога варварите го нападнале скитот и отците избегале далеку, старецот рекол: „Ако Бог не се грижи за мене, зошто да живеам уште?“ Потоа поминал среде варварите без да го видат. Затоа, си рекол: „Види како Бог се погрижи за мене, така што не сум мртов. Сега ќе постапам како човек и ќе избегам со отците.“ // Word from the Desert

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s