Д-р Квантум во Flatland

Добродојдовте во Рамната Земја – светот со само две димензии. Само: напред, назад, лево и десно. Во тој свет не постои: горе и долу. (Синхорнизирано на македонски. Обработено е и видеото со д-р Квантум во текстот на овој блог: Double-slit experiment)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s