Преиспитување на теоријата за еволуција: Icons of Evolution

Дали учениците ја учат целата вистина за Дарвиновата теорија на еволуцијата? Според сè поголeм број научници, изненадувачкиот одговор е: – Не. Кога се говори за веронауката во школите, веднаш се поставува и прашањето како може да се учи веронаука истовремено со биологија во која е доминантна дарвиновата теорија. Вистинското прашање е до кога ќе се учи таа депласирана теорија како неприкосновена вистина за настанокот и развојот на живите суштества? Документарниот филм Icons of Evolution, кој ви го предложувам со македонски титлови, одлично ги покажува фалсификатите и недореченоста на дарвиновата теорија. Во филмот се соочени различни научници за и против дарвиновата теорија. Шест видео-модули (проширени делови) од филмот со титлови на македонски можeте да погледнете на http://iconsofevolution.vodpod.com/

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s