Поп – филм на Владимир Хотиненко

Филмот премиерно беше прикажан во сала при храмот на Христос Спасителот, во Москва, на 04 април / Велигден, оваа година.

Официјалниот сајт на филмот

Download: ПОП-1.4GB

Download: Титлови на македонски

6 thoughts on “Поп – филм на Владимир Хотиненко

 1. Филм кој не разрешува дилеми. Напротив, филм кој создава постојано нови дилеми и прашања. А одговорот е секогаш ист и секогаш нов: Христос. По кој знае кој пат, благодарност за изборот и преводот.

 2. Прекрасен филм, филм со кој се укажува дека и меѓу поповите има светци, дека и во поповите треба да имаме доверба, дека и поповите даваат добар пример… И уште еден куп на пофалби и за филмот и за попот и за сите попови 🙂 .

 3. Мето,
  филмот не е житие.

  Направен е по повод светите подвизи
  на свештениците од псковската мисија
  кои дејствувале под германска окупација
  и конечно, на кои им биле јасно дека едната страна (германските окупатори)
  или другата страна (безбожните власти на својот руски народ)
  ќе ги осуди или егзекутира.

  Свештеникот според кој е правен филмот
  сепак на крајот емигрира во Германија.

  Заради уметнички ефект во филмот
  свештеникот одбива да отпее опело над мртвите милицајци предавници,
  инаку секој свештеник знае дека нема право така да постапи.

 4. Прекрасен филм, го гледав со српски превод дури сега забележав дека има и македонски.

  Но изгледа е во некој чуден формат не ми го прикажува во плеерот. Може малце помош околу ова? 🙂

  • Македонските титлови се во стандарден формат .srt и на кирилица. За кирилицата само ќе треба да видиш во опциите на плеерот…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s