Архиепископ Филипополски Нифон: Епископите во земјата се канонски.

Разговор со Aрхиепископот Филипополски Нифон, претставник на Патријархот на Велика Антиохија и на целиот Исток при Патријархот Московски на цела Русија, во Охрид на Светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог (2010 г.)

Линкови:
Македонските епископи се канонски! (Вечер)
Проблемот на МПЦ е само канонски (Дневник)

2 thoughts on “Архиепископ Филипополски Нифон: Епископите во земјата се канонски.

  1. Луѓе, никој не оспорува дека нашите епископи се канонски. Никој не ги нарекува распопи, сатани итн. Но, од друга страна и никој не сослужува со нив и ние нигде не можеме да се причестиме, освен во Банатската Епархија после седумдневен пост. Значи ни се признава се освен најважното, а тоа е светата Причест.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s