Investigating Evolution: A Six Part Educational Series

Замислени како дополнителен ресурс за општа биологија, овие кратки (3-11 мин.) видео модули Investigating Evolution: A Six Part Educational Series на ColdWater Media прочуваат стандардни теми поврзани со еволуцијата, која е главна во учебниците по биологија. Во видео-модулите настапуваат научници „за“ и „против“ Дарвиновата теорија, кои тврдат дека многу од најпознатите белези/икони на Еволуцијата – вклучително и дарвиновото „дрво на животот”, птиците зеба од островите Галапагос и ембрионите кои изгледаат многу слични – се засновани на застарени истражувања и разводнета логика. Целта на секој модул е да испоровоцира обмислени прашања и перспективи во прилог на разјаснувањето на основи теми на биологијата. (Видео мудулите ги подготвив со македонски титлови.)

1. Ембриолошкиот доказ за Еволуцијата

2. Сипката од Галапагос

3. Четирикрилата винска мушичка и морфолошките мутации

4. Антибиотски отпорни бактерии

5. Хомологија

6. Камбриумската експлозија -1

6. Камбриумската експлозија -2

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s