Филм „Цар“

Режисер: Павел Лунгин
Автори на сценариото: Алексеј Иванов и Павел Лунгин
Директор на фотографија: Том Стерн
Композитор: Јуриј Красавин
Производство: «Профит-Синема», «СПЛ ФИЛМ», 2009 год
Во улогите: Пјотр Мамонов, Олег Јанковски, Александар Домогаров, Јуриј Кузнецов, Вили Хаапасало, Иван Охлобистин, Алексеј Макаров
Траење: 118 мин.

Опис
1565 год. Темни времиња. Владеењeто на Иван Грозни. Русија е истоштена од глад и од ливонската војна. На владетелот во сè му се привидува предавство. Неговите верни слуги: опричниците – ја натопиле земјата со крв. Тие се подготвени во секого да видат непријател на царот. Главниот закон за нив е – царот. Единствениот кој тргнал против царската волја и злосторствата на опричниците е – митрополитот Филип, од детството верен пријател на Иван Грозни. Тој го кренал својот глас и се принел себеси како жртва. Тоа спротивставување ќе раскаже, за што била способна Русија и во падот и во величието на духот.

Официјален сајт http://tsarfilm.ru/

Download: Torrent (1.4 GB), Титлови на македонски

One thought on “Филм „Цар“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s