Чудо – филм на Александар Прошкин

Година: 2009. Жанр: Драма. Траење: 01:50
Режисер: Александар Прошкин. Сценарио: Јуриj Арабов.
Во улогите: Мариjа Бурова, Константин Хабенскиj, Сергеj Маковецкиj, Полина Кутепова, Виктор Шамиров, Виталиj Киштенко, Ана Уколова, Дарjа Румjанцева, Камил Тукаев, Олга Лапшина, Александар Потапов, Тимофеj Трибунцев.
За филмот на Кинопоиск.ру

Download: Torrent filе 1.3G линк Чудо.аvi -1G или Чудо.flv-341MB

Македонски титлови за филмот „Чудо.“

Oмот од DVD филм Чудо.jpg. 5MB

Опис: Филмот е основан на вистински нанастани кои се случиле во 1956 г. во Куjбишев, (сега Самара, во Русија) и се познати како „Стоењето на Зоја.“ Вечерта спроти Нова година, во домот на девојката Зоја и нејзината мајка дошле гости. Младите почнале да играат. Саканиот на Зоја – Николаj, задоцнил. Девојката од досада ја зела иконата на свети Николаj Чудотворец и рекла дека ќе игра со него. Пријателките се обиделе да ја запрат во намерата, но таа изјавила: „Ако постои Бог, тој ќе ме казни.“ Набргу веселбата се претворила во кошмар за присутните. Сите се разбегале, а Зоjа – останала да стои вкочанета. Лекарите кои пристигнале, се покажале немоќни – скаменетата девојка не можеле ниту да ја поместат. По заповед од локалните власти домот бил затворен, а кај Зоја оставиле соработници на милицијата. Стоењето на Зоја траело 128 денови, до празникот Велигден. Додека стоела вкочанета ја посетувале професори по медицина, свештеници и монаси. Делото се разгледувало на највисоко ниво…
“Човекот е жив, додека е способен да го восприема животот како чудо” – напомнува Александар Прошкин.

Видео прилог за снимањето на филмот и краток извадок:

One thought on “Чудо – филм на Александар Прошкин

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s