Документарен филм: Старец Паисиј Светогорец (1924-1994)

Година : 2007.
Земја: Грција.
Жанр: Документарен.
Траење (0:40:30) 0:53:50 – проширена верзија, oд тoрентот.
Превод: Македонски титлови

Опис: Документарниот филм со живо свeдoштво oд химнографот на Големата  Христова Црква – јеромонахот Атанасиј Симонопетриски за отец Паисиј, снимките од манастири и места на Света Гора, придружени со византиска и уметничка музика, ни ја откриваaт душата на светиот старец и силата на христовата благодат.

Download: Старец Паисиј, 258MBTorrent, 750MB

 

Слично на Свиток: Документарен филм за старец Паисиј „Патот кон старецот“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s