Тоа е чудесен (микро)свет

Три кратки видеа со македонски титлови. Првото е анимација на работата на ДНК, која е широка 2,5 микрони (микрон = милионски дел од милиметарот), а долга (кај човекот) 67 микрони. Второто е за „јазикот на животот во ДНК“ – како што се нарекува генетскиот код што го содржи таа и третото видео е бактерискиот flagellum, за кој лани имам правено прилог на овој блог.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s