Востановувањето на апостол Петар

DOWNLOAD: Vostanovuvanjeto na Petar vo apostolstvoto.mpg 217MB

По шеесетина титлувани емисии од руската серија „Закон Божий“ (продукција на детскиот семеен образовен тв-канал „Радость моя“) ова е мојот прв посериозен обид за аудио-интервенција во емисиите. Забележав дека во звукот на емисиите музиката не е споена со говорот, па во програмата Adobe Audution ја миксував оригиналната музичка подлога со преводот на македонски. Читањето го снимав со микрофон Shure C606, во црковната библиотека во Свети Николе.

Со македонско аудио, овие емисии, како одлична веронаука, стануваат достапни и за децата. Вашите критики за техничкиот квалитет на аудиото (а, и за моето читање) се добродојдени, за да се обидам да извршам евентуални корекции.


One thought on “Востановувањето на апостол Петар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s