Филм: Заради моето име

 

Download: …за имя Мое.avi 515.62 MB, Со вградени македонски титлови.

…за имя Мое

Година: 2005
Жанр: Авторски. Краткометражен.
Траење: 27 мин.
Режисер: Марија Можар

Во улогите: Мария Корнеева, Владимир Егоров, Елена Валюшина, Александра Назарова, Данила Рассомахин, Павел Рассомахин, Саша Матюкова, Анатолий Щербаков

Опис: Филмот (дипломска работа) на Марија Можар раскажува за руско село во време на Втората светска војна. Негови херои се – жени кои ги чекаат своите мажи, свештеник што прифатил отфрлено девјче (ќерка на убиен полицаец), и главно – љубовта и верата во Христос Спасителот.

Дополнителна информација: Филмот добил награди за најдобар филм, најдобро сценарио, најдобра камерманска работа на 25 меѓународен фестивал ВГИК, награда «Бронзен Витез» на 14 Меѓународен фестивал«Златен Витез», диплома за најдобро деби на Првиот серуски Сретенски православен фестивал «Встреча».

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s