Серија „Закон Божий“ – Богослужбата на Православната Црква

Емисиите на рускиот тв-проект “Закон Божий” http://zakonbozhiy.ru/ имаaт за цел да го запознаат гледачот со основите на христијанското вероучение, да ја претстават смислата на светите таинства и обреди на Православната Црква. Продуцентите се погрижиле тие информации да ги прикажат во интересна визуелна форма. За пример ја поставувам „Претходно-осветена Литургија“, а од списокот со линкови во овој прилог може да симнете неколку емисии кои ги обработуваат богослужбите на Православната Црква и македонските титлови што ги изработив за нив.

077. Суточный круг церковных богослужений avi 99 MB
078. Недельный круг церковных богослужений.avi 98 MB
079. Годовой круг богослужений.avi 103 MB
080. Всенощное бдение. Вечерня.avi 98 MB
081. Всенощное бдение. Утреня.avi 106 MB
082. Божественная литургия.avi 98 MB

083. Проскомидия.avi 105 MB
084. Литургия оглашенных.avi 111 MB
085. Литургия верных.avi 104 MB
086. Литургия Преждеосвященных Даров.avi 108 MB

Македонски титлови за емисиите (линк)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s