Анимирани настани од Новиот Завет: Ризници на Небото

„Ризници на Небото“ е прекрасна animација за контрастот помеѓу двајца мажи кои сакаат да го следат Христа. Младиот богат човек прашува како да го добие вечниот живот, но заминува нажален, поради тоа што не сака да го остави световното богатство. Даночникот Закхеј пак, раздава половина од своето богатство на сиромашните и враќа четири пати повеќе за измамите што ги направил, за да го следи Исус Христос и да добие спасение.

Animated Stories From The New Testament – Treasures in Heaven
Studio: Nest Family Learning, Year: 1991, Running Time: 27 Min., Soundtrack: English, Subtitles: Македонски (вградени). Download: Treasures in Heaven.avi 423MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s