Анимирани настани од Библијата: Даниил

Војската на Вавилон го напаѓа Ерусалим и заробува многу од најдобрите млади луѓе во градот, меѓу кои и Даниил со неговите тројца пријатели Седрах, Мисах и Авденаго. Во вавилон Даниил со мудроста што Бог му ја дава се возвишува до кралски советник. Заради верноста кон Бога и одбивањето на заповедта да се поклонат на златниот идол, тој и неговите израелски пријатели се фрлени во разгорена печка, но Бог им испраќа Ангел-Заштитник…

The Animated Stories From the Bible: Daniel
Студио: Nest Family Learning, Година: 1993, Траење: 27 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download: Daniel, 303 MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s