Филм: Момчето во пижами на риги

Наслов на оригиналот: The Boy in the Striped Pajamas. IMDB Жанр: драма, трилер, воен. Траење: 94 мин. Година: 2008. Земја: САД/Велика Британија. Издавач/Дистрибутер: Miramax Films.

По „Малиот Принц“ на Егзипери, Бруно е новиот незаборавен „Истражувач“ кој ја истражува човечноста или нечовечноста. Толку длабок и тежок филм може да се направи само ако реалноста се прикаже како што е гледана со очите на осумгодишно дете. Како епиграф филмот цитира стих од писателот Џон Бенџамин: „Детствотo се мери со звуци и мириси и погледи, пред да настапи темниот час на разумот.“ Филм кој ја изнудува вашата благодарност кон неговите творци.

2 thoughts on “Филм: Момчето во пижами на риги

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s