Анимирани настани од Стариот Завет: Авраам и Исаак

На Авраам и Сара Господ им ветува син во нивната старост. Кога Бог бара од Авраам да го принесе како жртва неговиот најмил и долгоочекуван син Исаак, Авраам се наоѓа пред најтешката одлука во животoт. „Авраам и Исаак“е анимација на библиското предание за најголемиот тест на послушност, вера и доверба во Бога.

The Animated Stories From the Old Testament: Abraham and Isaac
Студио: Nest Family Learning, Година: 2005, Траење: 25 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download: Abraham and Isaac 414 MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s