Анимирани настани од Библијата: Давид и Голијат

Кога гoрдиот и моќен цар Саул не се покорил на Божјите заповеди, Бог избрал едно момче, овчарот Давид, и му дал сила да го убие џинот, Филистеецот Голијат. Давид, според луѓето најнесоодветниот кандидат за да биде избран од Бога, извојувал победа за Израилците на бојното поле против Филистејската армија.

The Animated Stories From the Old Testament: David and Goliath
Студио: Nest Family Learning, Година: 1994, Траење: 25 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download: David and Goliath 323 MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s