Анимирани настани од Новиот Завет: Савел од Тарс

„Савел од Тарс“ е 30-минутна анимација за едно од најдраматичните обраќања кон Христа. Савел – непријателот и гонител на христијаните е просветлен откако воксреснатиот Господ Исус Христос ќе се појави пред него на патувањето кон Дамаск. Така, Савел станува Павел (Павле) – еден од најголемте мисионери и апостоли на Христовото Евангелие.

The Animated Stories From the New Testament: Saul of Tarsus
Студио: Nest Family Learning, Година: 2005, Траење: 30 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download: Saul of Tarsus 625 MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s