Анимирани настани од Библијата: Јосиф во Египет

Јосиф е младo eврејско момче кое неговите љубоморни браќа го продале во ропство. Тој е однесен во Египет како роб, но не ги заборава татковите преданија и поуки за Бога. Кога го фрлиле во затвор за злосторство што не го извршил, Јосиф со дарот од Бога за толкување сонови стекнува општа почит кон себе. Taкa, Јосиф е повикан да протолкува сонови и на фараонот…

The Animated Stories From the Bible: Joseph in Egypt
Студио: Nest Family Learning, Година: 1992, Траење: 25 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени).

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s