Анимирани настани од Новиот Завет: Праведниот судија


Анимираниот филм „Праведниот Судија“ ги пресоздава настаните што го окружуваат Исус во проповедањето на доблестите и принципи на љубовта: покајание и простување. Го обработува настанот со жената прељубница и конфронтацијата на Исус Христос со фарисеите и раскажува за огромната Божја милост и благодат. Се изразува и контрастот меѓу неправедниот судија Кајафа и благодарноста на слепороденото момче, кое Христос го исцелува.

Animated Stories From The New Testament – The Righteous Judge
Студио: Nest Family Learning, Година: 1990, Траење: 27 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download: The Righteous Judge.avi 336MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s