Животната приказна на Клаус Кенет

Животот на 67-годишниот Клаус Кенет бил преполн со авантури и инциденти. Но, искрената потрага по вистинска љубов и по живиот Бог, која стоела зад разбојничкиот живот во тешкото детство и религиозните индуистички заблуди во младоста, го одвела преку мајка Тереза до старец Софрониј (Сахаров) и до Крштевање во Православната Црква, во 1986 г.

Во разговор со Миљан Таниќ за радиото Слово Љубве Кенет Клаус раскажува за своето минато, за средбата со отец Софрониј и за неговите искуства од православната вера. Овде можете да слушнете извадок (главниот дел) од тој разговор.

Интервју со К.Клаус: The Incredible Tale of Klaus Kenneth и превод на истиот разговор на српски: Nevjerovatna priča Klausa Keneta

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s