Aнимирани настани од Библијата: Враќањето на Јосиф

Сушата ги уништила Ханаанските житници, а Египет имал огромни магацини со храна. Јаков знаел дека ако не преземе нешто, целото негово семејство ќе умре од глад. Затоа, тој испратил десетмина од неговите синови да отидат и од фараонот да купат жито. Тие не ни помислувале дека, освен храна, ќе го најдат и својот брат, кого тие го предадале го сметале за мртов.

Ова е вториот дел од библискиот расказ за Јосиф во Египет, во кој се потврдува грижата и љубовта на Бога за своите чеда.

Animated Stories from the Bible: Joseph’s Reunion
Студио: Nest Family Learning, Година: 1995, Траење: 27 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download (десен клик; Save as): Joseph’s Reunion.mpeg 374MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s