Анимирани настани од Библијата: Рут

Animated-Stories-from-the-Bible-Old-Testament-Ruth-NEST-Christian-MovieFilm-DVD

The Animated Stories From the Bible: The Story of Ruth

Рут е библиска сторија за доверба во Бога, послушание и добрина.
Кога израелката Наоми и нејзините две снаи (инородни) остануваат вдовици во туѓа земја, Наоми ги замолува да се погрижат за себе и да се вратат кај  својот народ. Едната снаа постапува така, но Рут изјавува дека никогаш нема да ја остави Наоми и останува со неа. Верноста на Рут е наградена, кога блискиот роднина на Наоми – Вооз, ја засакува и се оженува со неа.

Студио: Nest Family Learning, Година: 1994, Траење: 25 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download (десен клик; Save as) The Story of Ruth.avi 367 MB

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s