Документарен филм: Св. Спиридон Чудотворец

Spiridon

Име на филмот: Покровитель Средиземноморья. Святитель Спиридон Тримифунтский Чудотворец, Година: 2009, Жанр: Документарен, Режисер: Елена Каретник, Земја: Украина, Траење: 27 мин., Јазик: Руски. Со вградени македонски титлови. Download: Св.Спиридон.avi 463 MB

Опис: Моштите на светителот Спиридон Тримитунтски, освен што заради Божјата благодат се негнилежни, ја зачувуваат и топлината на човечкото тело со векови. „Покровител на Средоземноморјето. Светителот Спиридон Тримитунтски Чудотворец“ – е прекрасна и трогателна екранизација, произведена по повод пристигнувањето на светите мошти во Украина.
Во филмот накратко се прикажува житието на светителот, проткаено со раскажувања од жителите на островот Керкира (каде што се чуваат моштите) за современите чуда на светителот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s