Документарен филм: Слава му на Бога за сè. Kрстниот пат на Светителот Јован Златоуст

oblozkaZlatoust2

Име: Слава Богу за всё. Крестный путь Святителя Иоанна Златоуста
Година: 2008
Жанр: Документарен филм
Студио: КС Отечество, Русија
Траење: 40:34
Режисер: Виктор Шкурко
Со вградени македонски титлови. Download (десен клик, Save link as): Kрстниот пат на св. Јован Златоуст.аvi 449 MB

За филмот: Византиската империја во 4-5 век по Христа… Вдахновено раскажување на професорот на Московската Духовна Академија, Михаил М. Дунаев, за делата и тешката судбина на Вселенскиот Учител на Црквата – свети Јован Златоуст – од местата поврзани со неговиот живот, денешните Турција и Абхазија.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s