Документарен филм: Старци. Јован Крестјанкин

Нa Велика Сабота, оваа година, ТВ-каналот «Россия Культура» емитуваше 4 документарни филмови, посветени на православните  старци: Архиепископ Јован Шангајски,  отец Николај Гурјанов, архимандрит Гавриил Угребадзе и филм за архимандритот Јован Крестјанкин, кој гo предлагам на вашето внимание со македонски титлови.

(Титловите се активираат со клик на „сс“ – Macedonian.)

Слично на Свиток: За отец Јован (Крестјанкин)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s