Поклоништво во вечниот град: Oсудени на смрт

Паломничество в Вечный город. Идущие на смерть
Година : 2006, Русија, Жанр: Документарно-уметнички, Траење: 42 мин.
Режисер: Владимир Хотиненко
Опис: Филмот е посветен на историјата на гонењата на Христијанството од I-IV век и се состои од неколку житија: на светите Георгиј Победоносец, Климент Римски, Себастијан, Бонифациј, Алексеј, Лаврентиј. Водителот раскажува за животоот на првите христијани и за тоа, како паганскиот Рим со мачењата на христијаните приредувал масовни претстави.
Водител: Јуриј Соломин
Со македонски титлови (Се активираат на „cc – Macedonian“)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s