Создавањето на светот и човекот [aудио]

45345386_0

Во книгата „Сотворение мира и человека“, протоереј Константин Пархоменко убедливо докажува дека современите научни сознанија не го негираат библискиот Шестоднев. Превод и аудио снимка на предговорот и првите три поглавја од книгата (22 мин.):

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s